______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
Ook kan het vanwege het fotoformaat even duren voordat de gehele pagina zichtbaar is.
______________________________________________________________________

maandag 16 november 2009

Ons eigen plekje, hoe het begon.

Na al sedert 1992 op Tenerife de toerist te hebben uitgehangen, de nodige (lokale) vrienden te hebben gekregen en kennis te hebben gemaakt met de lokale gebruiken voelden we ons eigenlijk geen toerist meer. We kregen echt het gevoel dat dit mooie eiland ons tweede thuis was geworden. Hierdoor kregen we ook het gevoel dat we hier meer wilden, niet meer in appartementen tussen de toeristen zitten, maar ons eigen plekje verkrijgen. De beslissing werd genomen om een eigen appartement te gaan kopen en zo onze droom waar te maken van een eigen plekje wat we helemaal naar onze smaak konden inrichten.

Na uitgebreid zoeken op internet en natuurlijk ook op Tenerife zelf besloten we een appartement te kopen in Palm Mar.


GESCHIEDENIS VAN PALM MAR


De stichter van Palm Mar was de heer Aman Miram Kahn, die afkomstig was van Afghanistan en samen met zijn vrouw een hotel uitbaatte in Santa cruz. Hij werd verliefd op dit idyllisch plekje waar alleen een schapenboerderij uitgebaat werd.
In 1968 kwam hij naar Palm Mar en kocht er een perceel grond van 800.000 M2. Hij droomde er van om op deze maagdelijke grond een prachtig vakantiedorp te bouwen.

Met de
hulp en inspiratie van Luis Cabera, een zeer bekend architect, zag hij zijn dromen werkelijkheid worden. Samen tekenden ze het “master plan” met diverse chalets, het huidige appartementsgebouw Flamingo, een zwembad en tal van groene zones met vele palmbomen. Palm Mar was in volle expansie tot 1973 toen het bestuur van Arona ophield met vergunningen toe te kennen omdat ze het plan van aanleg wilden wijzigen.
Op bovenstaande foto krijg je een beeld van het toenmalige Palm Mar met het ronde zwembad dat b
estemd was voor de inwoners die een bijdrage moesten betalen.

Na enige tijd hadden ze geen andere mogelijkheid meer dan de meeste grond te verkopen aan de vastgoedmaatschappij Urbis die de meeste grond verkavelde en voor de nodige infrastructuurwerken zorgde. Urbis bouwde zelf nog een appartements-gebouw maar verkocht dan de resterende gronden aan diverse bouwmaatschappijen die er diverse prachtige projecten neerzetten. De stichter Aman Miram Kahn stierf in 1990 en enkele jaren terug werd een gedenksteen geplaatst in Palm Mar ter nagedachtenis van de geestesvader van dit uniek toeristisch dorpje in het diep Zuiden van Tenerife. Het huidige Palm Mar is niet volledig de verwezenlijking van zijn droom maar het is uitgegroeid tot een van de charmantste en rustigste vakantieverblijven van Tenerife.

PALM MAR NU

Palm Mar wordt algemeen beschouwd als hét nieuwe groeigebied van Zuid-Tenerife. Op slechts 15 minuten van de luchthaven en vlak naast Los Cristianos, biedt deze verkaveling een oase van rust.
Palm Mar bevindt zich in dezelfde baai van Los Cristianos,
tussen twee natuurgebieden, meer bepaald la Montaña de Guaza en Malpaís de la Rasca.

Het heeft slechts één toegangsweg waardoor het residentiële karakter van de streek gegarandeerd blijft. Wie van golf houdt, kan hier zeker zijn hart ophalen. Momenteel is er een eenvoudig, deels lavazandstrand aangelegd en zijn er plannen voor natuurlijke zwembaden een prachtige jachthaven mét droogdok.
Ook
is er langs de kust een mooie wandelpromenade met een kinderspeeltuintje gerealiseerd.
Vanaf deze promenade met zijn vele zitjes heeft men een schitterend uitzicht richting Los Cristianos en het naburige eiland La Gomera en kan men genieten van de vele mooie zonsondergangen.


1 opmerking: